Вход

Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Натиснете тук за нова.

Анкета за потребителите

Какви проблеми сте срещали при поръчка на стока от Интернет магазин:Трябва да влезете за да гласувате.

Стани наш приятел

AMG Computers on Facebook

RSS

Новини

Новини

Нови продукти

Добре дошли

AMG Computers част от Art Media Group е сред утвърдените компютърни фирми в България.

Фирмата внася висококачествени ИТ продукти от водещи производители и се занимава с асемблиране на компютърни системи, нови и употребявани с гарантирано качество и произход.

За заявяване на гаранция моля посетете секция Онлайн модул

Как Nokia прави краш-тестове на телефоните си

Mobile

Nokia публикува оригинално видео, в което се показва как в компанията тестват за издръжливост телефоните в наистина екстремни условия. Както се оказва, този процес е доста продължителен, но за сметка на това крайно интересен.

Hynix произведе GDDR5 памети със скорост 7GT/s

Hardware

Hynix обяви, че е разработила GDDR5 памет способна на скорости на трансфер от порядъка на 7GT/s. Чиповете ще се произвеждат с използването на собствената 54nm технология на фирмата и на практика представляват най-бързите чипове памет предлагани до момента.

 

GooglePhone

Mobile

G1 вече се продава тук и е малко по-евтин от iPhone

keyboard23sep2008.jpg

След близо година и половина безметежен живот на върха iPhone най-сетне има от какво да се тревожи - първият гугълски телефон G1 вече е претендент за короната му. Вярно, че прилича на нещо от старите серии на Star Trek, но и при телефоните не бива да се доверявате прекалено много на външния вид.
Какво има вътре: всички култови приложения на Google, оптимизирани да работят без грешка на този телефон - Gmail, YouTube, Google Talk, Google Calendar и Google Maps.

DirectX 11 ще бъде вграден в Windows 7

Software

Windows 7 и Vista ще поддържат DirectX 11 Бен Басарик, маркетингов мениджър за Windows, официално потвърди, че новият DirectX 11 ще бъде вграден в Windows 7. Освен това, той ще бъде достъпен и за потребителите на Windows Vista, като все още не е сигурно дали няма да бъде вграден в Service Pack 2 за Vista. Слуховете за това се появиха още миналата седмица. Както се очакваше, DirectX 11 ще има по-добра съвместимост с хардуера за DirectX 10. Въпреки това обаче, някои елементи от новото API ще изискват нова хардуерна поддръжка и ще работят на видеокарти само за DX11. Тейлър отбеляза, че Pixel Shader 5.0 е пример за функциите, които ще поддържат новите хардуери.

Sony представи прототип на FED-дисплей

Новини


Компанията Sony представи 19-инчов FED-дисплей (Field Emission Display), който прави силно впечатление. Едно от главните преимущества на тази разработка е способността да предава картина с честота 240 кадри в секунда.

Sony представи прототип на FED-дисплей

AMD ускори процесор до 6,3 GHz

Hardware


Хора от корпорацията AMD успяха да ускорят до 6,3 GHz процесора Deneb, който е предназначен за настолни системи. Чипът, който в бъдеще най-вероятно ще носи наименованието Phenom II, е достигнал тази тактова честота благодарение на охлаждане, което е реализирано чрез система с втечнен азот.

Mac OS X 10.6 ще излезе в началото на 2009 г.

Software

Следващата операционна система от серията Mac OS X - 10.6Snow Leopard ще излезе с няколко месеца по-рано, отколкото предсказваха анализатори и наблюдатели. По време на първото представяне на Mac OS X Snow Leopard на конференцията WWDC 2008 Стив Джобс обяви, че появата на финалната версия ще се състои в средата на 2009 г.

На конференцията Large Installation System Administration (LISA) обаче, директорът на Apple Джордан Хъбард посочи, че Snow Leopard ще излезе с няколко месеца по-рано – в началото на следващата година.

Този кратък срок за разработка на операционна система се обяснява с целта на разработчика, който планира не да увеличи функционалността, а да подобри стабилността, съвместимостта, надеждността и производителността на операционната система. В същото време, в Snow Leopard ще има достатъчно нововъведения. Пълна представа за възможностите на Mac OS X 10.6 най-вероятно ще добием след представянето на тази OS на изложението Macworld през януари 2009 г.

Международната олимпиада по информатика 2009 ще е през август в Пловдив

Новини

XXI-вата международна олимпиада по информатика (МОИ) ще се проведе през август 2009 г. в Пловдив. Първото такова състезание е организирано през 1989 г. в Правец и оттогава макар олимпиадата да се провежда всяка година, за цели 20 години България не кандидатствала за домакин.

На пресконференцията по повод обявяване на началото на МОИ на 24 ноември присъстваха доц. Красимир Манев, член на Международния организационен комитет и зам.-председател на Националния организационен комитет, акад. Петър Кендеров, предс. на ВАК и почетен председател на Националния органзационен комитет, доц. Кирчо Атанасов, зам.-министър на МОН и предс. на Националния организационен комитет на XXI МОИ, Петя Дойчинова – гл. секретар на община Пловдив, Пламен Вачков - предс. на ДАИТС.

 


В надпреварата ще покажат таланта си ученици на възраст до 20 г. с изявени математически способности и алгоритмично мислене. Олимпиадата всъщност представлява състезание по програмиране в алгоритмичен стил-участниците трябва да решат всяка задача със съответната програма, написана на език за програмиране C++ или Pascal. Самите задачи се подготвят от Националния научен комитет под контрола на Международния научен комитет. Оценяването става изцяло автоматично, без човешка намеса, със специализирана система.
Всяка страна-участничка ще бъде представена с отбор от 4 състезатели, като класирането на всеки от тях е индивидуално. Отличените с най-голям брой точки получават златен, сребърен и бронзов медали, а победителят с най-висок краен резултат получава специалната награда на МОИ. Най-младият финалист пък се поощрява със специалната награда на IFIP (Международната федерация по обработка на информацията).

Каква ще е производителността на AMD Dragon?

Hardware

Едва ли някой се съмнява, че новата игрова платформа AMD Dragon, състояща се от 45 nm процесор Phenom II, дънна платка с чипсет AMD 790 FX и видеокарта от серията HD 4800 ще е по-бърза от предишната Spider.

Expreview публикува слайд от официалната презентация на производителя, от който може да се добие представа за производителността на AMD Dragon. Тестовете са проведени с използване на 500 GB твърд диск на Seagate (7200 об/мин), 4 GB памет DDR2-800 и операционна система Windows Vista64 SP1.

Едва ли си струва да се вземат предвид игровите тестове, тъй като почти трикратното преимущество в Quake 4 може да бъде постигнато само чрез използване на графични карти от различен клас (за тях AMD предвидливо си е замълчала).

В офисни и мултимедийни задачи може да се види реалното преимущество на Phenom II 940 (3,0 GHz, 4х512 KB кеш L2 + 6 МВ кеш L3) пред Phenom 9950 (2,6 GHz, 4х512 КВ кеш L2 + 2 МВ кеш L3). Средно то е 30%.

По този начин, Драконът безспорно побеждава Паяка. Дали той обаче ще може да се състезава с Nehalem? Ще покаже времето и честотният потенциал на новото ядро.


Б.Р.: Всъщност това би трябвало да се разбере със сигурност малко след 8 януари 2009 г., когато по време на изложението CES 2009 AMD ще обяви официално настолната си платформа Dragon и следващото поколение на процесорите Phenom II. Тази информация също бе официално потвърдена, а публикуването и тук беше разрешено от PR отдела на AMD за югозиточна Европа, макар и с уговорката  да не разкриваме допълнителни подробности преди световния дебют - въпреки, че те така или иначе започват да се появяват в Мрежата.

Излизането на Internet Explorer 8 се отлага за догодина

Software

В Microsoft са решили да пуснат още една бета версия на новия браузър преди да предоставят финалния му вариант.

Софтуерният разработчик възнамерява да представи "release candidate" версията през първото тримесечие на 2009 г., съобщават онлайн информационни източници. По този начин фактически Microsoft признава, че няма да успее да пусне завършения IE 8 до края на годината, както беше планирано по-рано.


Припомняме, че първата работоспособна предварителна версия на Internet Explorer 8 беше демонстрирана през март. Тя включваше подобрени средства за защита срещу различни мрежови опасности, по-високи изисквания по отношение на съответствието с web стандартите и новите функции Accelerators и Web Slices. По-късно се появи и информация за анонимен режим на сърфиране във втората бета версия на браузъра, която беше пусната в края на лятото.

Подозират Microsoft че лъже потребителите

Windows

В хода на съдебно дело срещу Microsoft по обвинение за измама на потребителите, на бял свят се появи интересно електронно писмо, в което бивш ръководител на корпорацията на практика потвърждава нечестната бизнес-практика на софтуерния гигант.

Става дума за колективен иск, иницииран срещу Micrоsoft във връзка с рекламната кампания Windows Vista Capable. Тази маркировка още преди появата Windows Vista беше разлепена на новите компютри с Windows XP, конфигурацията на които позволяваше използване на Vista. Но обвинението настоява, че разрешавайки да производителите на РС да използват тези лепенки, Microsoft просто е заблуждавала потребителите с цел да стимулира продажбите на нови компютри, а впоследствие – и на Windows Vista. Работата е там, че много от компютрите с лого Windows Vista Capable не позволяват да се използват новите функции на операционната система (например интерфейсът Aero), което прави преходът на новата платформа на практика безсмислен.

В писмото, което се появи в хода на делото, Джим Олчин, които в продължение на много години ръководи развитието на операционните системи Windows, нарича решението за използване на маркировката Windows Vista Capable на относително маломощни машини „ужасно“ и „заблуждаващо“. „Производителите на компютри ще кажат, че системата е подходяща за Vista, а потребителите ще повярват, че на нея ще могат да се използват всички ключови функции на програмната платформа, - казва Олчин в писмо от април 2006 г., адресирано до високопоставени мениджъри на Microsoft. - Но е ясно, че много от тези машини никога няма да могат да подкарат Aero. Това е явна заблуда за потребителите“.

От своя страна, Microsoft настоява, че маркировката Windows Vista Capable говори именно за базовите възможности на компютъра при работа с операционната система, а не за поддръжка на всичките й функции. Делото продължава.

Страницата се зареди за 0.01 секунди
2,858,100 уникални посещения