Skype обещава видео разговори за iPhone
Публикувана от toni на December 29 2010 07:51:12

Въпреки скорошните сериозни проблеми във функционирането си, популярната платформа за IP телефония Skype продъжлава своето развитие. Екип от компанията се готви да направи редица анонси по време на технологичното изложение Consumer Electronics Show (CES) 2011, които ще са свързани с видео услугите, информира интернет изданието Engadget.

Освен това от Skype планират да вземат участие в кръгла маса под мотото "Video Calling Gets Ready for Primetime", както и да разпратят по електронната поща информация, в която се обяснява, как ще се извършват видео разговори с помощта на iPhone. Всичко това говори за стремежа на Skype да се насочи към реализацията на функция за видео телефония при мобилни устройства.

Засега няма информация за това дали Skype се готви да реализира такава функционалност в операционни системи Android или Symbian. Очевидно е, че тази услуга няма да бъде ограничена само до iOS устройства, а компанията иска да усъвършенства видео разговорите на всички мобилни платформи, където вече присъства тяхната опция за VoIP телефония и обмен на мигновенни текстови съобщения. Не е ясно по какъв начин ще погледнат на това от Apple. Те от своя страна представиха през лятото фирмената технология за видеотелефония FaceTime.