Руски вестник свърза бомбата на московското летище с Modern Warfare 2
Публикувана от toni на January 26 2011 21:16:07

 


Руският вестник RT, излизащ на английски език, е публикувал статия, която свързва терористичния бомбен атентат на московското летище Домодедово с нивото „No Russian" в играта Call of Duty: Modern Warfare 2. Блогърът в New York Times Робърт Макей също обърна внимание на статията.

 

Три неща правят от тази статия новина. На първо място, тя е свързана с трагично събитие, случило се съвсем скоро, като по различни оценки в атентата са загинали 35 човека, а още 110 са ранените. След 11 септември американците са доста чувствителни на тема статии за тероризъм. Второ, една от най-продаваните видеоигри за всички времена се превърна от нов продукт в гореща тема заради масовите си продажби преди 3 месеца. И не на последно място, и точно затова коментират геймърите, това е идеален пример как видеоигрите стават „изкупителна жертва" за медиите.

Още преди статията в RT да се разпространи в уеб пространството, потребителският форум на GamePro вече бе залят от потребители, които свързваха Modern Warfare 2 с атентата на Домодедово.