Google пусна Google Apps Certification Program за ИТ специалисти
Публикувана от toni на March 01 2011 09:28:03
Google ще тества познанията и уменията на персонала на риселърите по отношение на разгръщане, разработване за, поддръжка и продажба на Apps пакета.

Google AppsGoogle стартира на 23 февруари програмата Google Apps Certification Program, която ще удостоверява, че персоналът на риселърите на Google Apps има нужната експертиза, познания и опит за работа с хоствания пакет за сътрудничество и комуникация на компанията.

Програмата ще предлага сертификация за различни сфери на експертиза, като Apps разгръщане, продажби, разработка и техническа поддръжка.

Доскоро Google предлагаше само сертификационна програма за партньорски организации, наречена Google Apps Authorized Reseller Program. Разликата при новата Google Apps Certification Program е, че тя е насочена към индивидуални специалисти в рамките на тези канални партньори.

На 23 февруари Google Apps Certification Program стартира с първата си глобална сертификация Google Apps Certified Deployment Specialist, която е за ИТ специалисти, знаещи как да конфигурират и внедрят пакета. Материалите за сертификацията засега са само на английски, но компанията планира да ги преведе и на други езици.